DENİZLİ / PAMUKKALE - Yaşar Kımıl Fen Lisesi

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamarına kermes, mini konser ve okulda düzenlenen spor turnuvalarının finalleri ile başladık.  Etkinliklerimizde öğrenciler doyasıya eğlendi. Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÇİMEN'de etkinliğimize ziyarette bulundu. Kutlamalar çeşitli etkinliklerle hafta boyu devam edecek olup 19 Mayıs günü bir grup öğrencimizde il kortejinde yer alacaktır.

May

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında Sıfır Atık üzerine yıl boyu yaptığmız çalışmaların afişleri ve bildiri sunumlarını yaptık. Projeye 10 ayrı okuldan 30 afiş 20 bildiri katıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında afiş sunumlarının ardından öğrencilerimiz bildirilerini koordinatör okul Erbakır Fen lisesi Semine salonunda gerçekleştirdi.

May

Sürdürülebilir Yaşam Kulübü  11E sınıf öğrencilerinden Elif İlhan ın Irlıganlıdaki bahçesine etkinlik düzenlendi. Tarım bahçelerin gözlenmesi amacıyla düzenlenen etkinliğimiz 32 öğrencinin katılımıyla  gerçekleştirildi.Biber fidanları dikildi ,acur ve salatalık tohumları ekildi.Nar bahçeleri gezildi,bahçedeki diğer ağaçlar incelendi.Öğrenci velimiz Köksal ilhan beyi misafirperliğinden dolayı teşekkür ederiz.

May

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" ile ilgili detayları aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Nis

6.‘sı Düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışmasında finale kalan üç projemizden , Dijital Oyun kategorisinde okulumuz öğrencisi Metin TOKUÇ ‘Mermer Ustası’ adlı projesiyle 2. olmuştur. Öğrencimizi ve Danışman Öğretmeni Mustafa ERDEN'i tebrik ediyoruz. Finale kalan diğer öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmeni Ayfer DAL öğretmenimizi emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Acıpayam Fen Lisesi'nin düzenlediği matematik olimpiyatlarına 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle katıldık. Matematik Öğretmeni Müdür Yardımcımız Ali KOCADAŞ'ın danışmanlığında katıldığımız yarışmada 10. Sınıf öğrencimiz 3.olmuştur.

Nis

Ankara gezimizin ilk gününde öğrencilerimiz Bilkent Üniversitesi, TOBB üniversitesi, ODTÜ Üniversitesi ziyaretleri yaptı. Akademik ziyaretlerin yanısıra ilk meclisleri ve diğer müzeleri de gezerek tarihimizi yerinde görme bilgi alma fırsatı buldular.